Welkom bij de SGZ

De missie van de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) is de versterking van de kwaliteit van de eerstelijns gezondheidszorg in Zoetermeer en Benthuizen. Eerstelijnszorg is de zorg dichtbij huis. De zorg waar u het eerst naar toe stapt als u vragen of problemen hebt rond ziekte en gezondheid. Maar ook als u bijvoorbeeld een kind verwacht. Eerstelijnszorg krijgt u van de huisarts, de thuiszorg, het maatschappelijk werk, de apotheek, van een fysiotherapeut of een oefentherapeut, ouder- en kindzorg, verloskundigen, diëtisten en de eerstelijns psychologen.

Iedereen komt bij de eerstelijnszorg. De SGZ en de hulpverleners die met de SGZ samenwerken, vinden het vooral belangrijk dat u dan goede zorg krijgt, die bovendien goed op elkaar is afgestemd. Kwaliteit staat voorop. Maar ook goede service aan u als patiënt. We leveren bovendien geen onnodig dure zorg. Onderaan deze pagina vindt u verwijzingen naar meer informatie over de SGZ.

Ketenzorg

In ketenzorg werken de betrokken medische en paramedische zorgverleners samen, om u de beste hulp te kunnen geven. Met hen maakt u afspraken over de doelen die u wilt behalen en hoe u dat wilt doen.

Zo krijgt u een eigen zorgplan, dat bij u en uw leven past. Sommige zorgverzekeraars gebruiken voor ketenzorg de term ‘zorgprogramma'. De ketenzorg wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ). De SGZ maakt afspraken met uw zorgverzekeraar en uw zorgverleners over welke zorg u krijgt binnen deze ketenzorg en over de kwaliteit ervan.

De SGZ is een zogenoemde zorggroep. Zo'n samenwerking heeft grote voordelen. Vooral voor u. De zorg is zoveel mogelijk afgestemd op uw situatie. Afspraken met verschillende zorgverleners sluiten goed op elkaar aan. Ook de administratie is eenvoudiger, zodat uw zorgverleners meer tijd overhouden om te doen waar het om gaat: u ondersteunen.

Ketenzorg

In ketenzorg werken de betrokken medische en paramedische zorgverleners samen, om u de beste hulp te kunnen geven.

Lees verder